Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hagströms musikskola startar i Borlänge och Falun

/
  • Nu drar Andreas Thunmarker i gång Hagströms musikskola.
  • Först ut är etablering i Borlänge och Falun - sedan flera andra orter i länet.
  • – Vi är ett komplement till annan befintlig verksamhet, säger Andreas Thunmarker.

I februari drar nystartade Hagströms musikskola i gång privat undervisning i Borlänge med kurser piano, gitarr, trummor och körsång. Under året startar verksamheten även i Falun. Tanken är att senare även expandera på flera platser runtom i länet.
– Men se oss som ett rent komplement till övrig liknande etablerad verksamhet, säger Andreas Thunmarker och verksamhetsutvecklare vid musikskolan.

LÄS ÄVEN:Hagströms musikskola! - Jämtlands Musikskola

Annons

Den nya musikskolan har redan väckt stort intresse eftersom den vänder sig till en ofta i sammanhanget förbisedd målgrupp med ett utbud av musik och kurser för alla smaker. Finessen är att ge alla chansen oavsett ålder.

– Vårt koncept är att ge utövarna en flexibel utbildning med kundens bästa i focus, säger Andreas Thunmarker. Alltså krävs inga direkta förkunskaper. Vi bygger med lust och hjärta. Här handlar det mycket om att nyttja kulturen som verktyg för friskvård med ett flexibelt tänk och öppna sinnen.

Idén med Hagströms musikskola kläcktes för fem år sedan av makarna Jonas och Rosmari Hagström från Östersund. Där startades en icke konkurrerande verksamhet till den kommunala skattefinansierade och redan på orten befintliga kulturskolan. Konceptet blev en framgång och fick spridning till Ås, Åre och Umeå. Och nu till Falun och Borlänge.

– Egentligen är det inte så konstigt, menar Andreas Thunmarker. Rosmari kommer ursprungligen från Falun och jag är hemvändare. Så etableringen här känns självklar.

Redan är flera professionella lärare knutna till skolan. Pierre Swärd med klaviatur, orgel och piano. Körledare Hanna Meens-Eriksson och gitarristen Jimi Mästerbo. Andreas kommer själv att undervisa i trummandets ädla konst.

Hagströms musikskola startar i Wallinskolan i Borlänge och premiär för Borlänges pop & soulkör i februari. Men redan den 8 februari samlas "ByKören!" med deltagare från Sågmyra, Grycksbo och Bjursås i Folkets Hus-lokalen i Bjursås. Här handlar det om kultur i glesbygd. När man hittat lämplig lokal i Falun drar nästa etapp i gång.

LÄS ÄVEN:

Privat musikskola är här för att stanna

Nya musikskolan ska få Umeåborna att börja lira

Mer läsning

Annons