Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är vägarbeten som påverkar sommartrafiken i Dalarna

Tåg- och bilresor och det varma klimatet sliter på vägar och järnvägar.
Och det är under sommaren som flest vägarbeten genomförs eftersom pendling och yrkestrafik då är mindre intensiv. Likaså är sommaren vädermässigt bra för vägarbeten.

Annons

Sträckorna är ett urval av de större arbeten som kommer att påverka trafikanter i sommar. En sträcka med vägarbeten är en arbetsplats, och Trafikverket vädjar till trafikanterna att ta hänsyn till de som arbetar på platsen.

I sommar gennomförs åtminstone åtta vägarbeten som påverkar länets sommartrafik.

Vägarbeten som genomförs någon gång under sommarperioden maj-september:

Väg E16, Dala Floda - Borgsheden. Beläggning. Växelvis avstängd körbana, trafiksignal i kombination med lots. 8 kilometer.

Väg E45, Johannisholm-Mora. Beläggning. Växelvis avstängd körbana, trafiksignal i kombination med lots. Delsträckor planeras genomföras nattetid. 36 kilometer.

Väg 50, Lyviksberget i Ludvika. Omledning i samband med brolansering. 5 kilometer.

Väg 69, Grycksbo-Söderås. Beläggning. Växelvis avstängd körbana, trafiksignal i kombination med lots. Sträckan Grycksbo-Bjursås planeras genomföras nattetid. 29 kilometer.

Väg 70, Rommeholen–Gyllehemsvägen. Breddning av befintlig väg till 2+2 och byggande av trafikplatser. 5,5 kilometer.

Väg 662, Murbo-Sörbo, Borlänge. Vägförstärkning. Avstängning och omledning på delsträckor under perioder, t ex vid sprängning av berg. Bro Alderbäcken avstängd till december för brobyte. 8 kilometer.

Väg 850, Falun-Svärdsjö. Beläggning. Växelvils avstängd körbana, trafiksignal i kombination med lots. Delsträckor planeras genomföras nattetid.25 kilometer.

Väg 1000, Fryksåsvägen - Lillågatan, Orsa. Gång- och cykelväg byggs parallellt med vägen samt en cirkulation. Begränsad framkomlighet, en körbana avstängd delar av produktionstiden. 3 kilometer.

Det enda större järnvägsarbetet i Dalarna som Trafikverket rapporterar om nu, och som kommer att påverka tågtrafiken i högre grad är ett brobyte i Ludvika.

Mer läsning

Annons