Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Mannen som knuffades omkull på buss 101: "Tack till klok mamma och dotter!"

Annons

Tack signaturen ”Arg mamma” för din viktiga artikel i DD 28/12 där du sakligt redogjorde för det som skedde i buss 101 som utgick från Borlänge 22/12. Den ”gamle mannen” som satt nära dörren med en rollator och knuffades omkull av fyllot var jag, Lennart Svensson, snart 94 år och på väg hem till Hedemora.

Jag kan inte erinra mig att jag under mitt långa liv sett en person uppträtt så obehärskat i ett fordon som denne man. Han skrek så mycket han orkade många gånger att han ville gå av vid kyrkan. När chauffören tyvärr inte reagerade bad jag mannen helt lugnt att han skulle gå och tala vid chauffören. Det gjorde han inte utan fortsatte att skrika tills bussen äntligen stannade. Då ragglade han ut men hann med att knuffa mig mot rollatorn. Det var då som mammas unga flicka kom och hjälpte mig upp.

Jag vill lägga till ett par saker till ”Mammans” skildring.

Jag fick ökade skador i mitt ben, samt ont i ryggen efter mannens påhopp. Jag hoppas han läser våra artiklar i nyktert tillstånd, ångrar sig och lovar bättring.

När jag steg av i Hedemora fick jag helhjärtad hjälp av chauffören. Jag önskar honom god fortsättning i sitt viktiga och ansvarsfulla arbete.

Mammas artonåriga dotter, som snabbt hjälpte mig, vill jag tacka hjärtligt. Hon kommer att få ett bra liv. Att visa omsorg och godhet mot medmänniskor berikar också den egna personligheten.

TV: Lennart Svensson ger inte upp kampen för rättvisan

Lennart Svensson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons