Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ludvika allt "torrare" – en tredje krog förlorar alkoholtillståndet

Inom loppet av två månader har tillståndet att servera alkohol dragits in för tre krogar i Ludvika.

Annons

Inom loppet av två månader har tre näringsställen i Ludvika förlorat sina serveringstillstånd.

I början av september återkallades tillstånden i rask takt för nu stängda restaurang Buffalo på Carlavägen och bolaget Süheyla AB som driver restaurangen i Gallerian i kvarteret mittemot.

I det sistnämnda fallet blev det indragna tillståndet dödsstöten för nattklubben Flow som lade ner verksamheten med omedelbar verkan.

Och i tisdags, den 25 oktober, drogs tillståndet in för restaurang Gourmet på Storgatan, i den södra delen av Ludvika centrum.

Den för sju dalakommuner Gemensamma nämnden för alkohol, tobak och receptfria läkemedel gick därmed helt i linje med det förslag som tjänstemännen ATL-kontoret presenterade i slutet av september.

Nämndens ordförande, Kenneth Persson (S), förstår att tre indragna tillstånd på så kort tid kan uppfattas som uppseendeväckande.

– Det har blivit så här när vi följt upp ärenden med den professionella hjälp vi har på ATL-kontoret.

Man fixar helt enkelt inte sin bokföring

– Och det handlar förstås inte om att rensa bort alla serveringstillstånd i Ludvika.

Läs även: Tre företagare i Borlänge får alkoholtillstånd

Kenneth Persson understryker att i det här senaste fallet handlar det heller inte om att serveringen av alkohol har misskötts.

– Det handlar helt och hållet om att man inte har haft koll på ekonomin. Man fixar helt enkelt inte sin bokföring. Den har varit allmänt dåligt skött.

Taha Ali, ägare till Gourmet, hänvisar visserligen till ett svårbegripligt regelverk och en alkohollag som enligt hans mening väl snabbt har ändrat på spelreglerna.

Men han förefaller samtidigt inte sörja det förlorade serveringstillståndet allt för mycket..

– Försäljningen har minskat under de senaste åren. Och vi har till och med själva tänkt tanken på att sluta sälja alkohol.

För omsättningens del bedömer Taha Ali att det indragna tillståndet inte spelar så stor roll.

– Vi får satsa desto mer på att servera god mat istället, tillägger han.

Mer läsning

Annons