Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åttaåring omkom i olycka – familjen fick inte tillräckligt med krisstöd

I februari förra året omkom en åttaåring i en olycka i Sälenfjällen. Nu konstateras att familjen inte fick tillräckligt med krisstöd.

Annons

Det var den 28 februari förra året som en åttaåring omkom efter att ha blivit påkörd av en bilist i Tandådalen.

Läs även: Barn omkom efter att ha blivit påkört av bil i Tandådalen

Efter händelsen lämnade en nära vän till familjen in ett klagomål enligt patientsäkerhetslagen avseende bristande psykologiskt omhändertagande och krissstöd i samband med olycka till IVO, Inspektionen för vård och omsorg.

I den undrade man bland annat varför familjen inte togs från olycksplatsen tillsammans med sitt avlidna barn, varför de blev lämnade utan krisstöd och varför det inte fanns någon form av uppföljning av läkare eller kurator/psykolog efter att räddningstjänsten lämnat platsen.

"Familjen vill göra en anmälan, då de aldrig vill att någon annan familj ska utsättas för samma inkometenta och ostrukterade behandling som de själva fick uppleva under dagarna i Sälenfjällen", står att läsa i anmälan.

Nu har IVO avslutat ärendet. De konstaterar att familjen visserligen erbjudits krisstöd i samband med händelsen men att det på grund av händelsens art och omfattning uppfattades som otillräckligt.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

AT-APPEN: Alltid senaste nytt från avestatidning.com i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons