Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Legendariska skatecampet Eurocana återvänder till Rättvik

Fjolårets skatecamp Eurocana återkommer till Rättvik. Datumet är satt den 8-9 juli.

Annons

37 år senare återvände Eurocana Summercamp till Rättvik under förra sommaren. Nu förs traditionen framåt och skatecampet återkommer till Rättvik även denna sommar.

– Summercamp i Rättvik har betytt oerhört mycket för sporten och det är inte utan viss stolthet vi arrangerar Eurocana Reunion i år, sa Hans ”Puttis” Jacobsson, initiativtagare till Eurocana Reunion till tidningen förra året.

LÄS MER: Då blev det klart för Eurocanas återkomst till Rättvik

Steve Caballero på Eurocana Summercamp i Rättvik 1981.

MARS 2016: Ny skatepark kan få världsstjärnorna att återvända till Rättvik

Det var 1979 som det första sommarcampet för skateboard arrangerades i Rättvik. Det återkom under 1980 fram till 1982. Sedan dog intresset ut, ramperna revs allt eftersom och minnena fanns endast i bildarkiven.

Eurocana Summercamp med Mike McGill i rampen.

Skateparken drevs av familjen Sörlin och med på skatecampen fanns legender som Tony Hawk, Steve Caballero och Rodney Mullen. Caballero var en av dem som befann isg under fjolårets Eurocana Reunion i Rättvik tillsammans med legenden Mike McGill.

Fredrik Koch på Eurocana Summercamp i Rättvik 1979.

Resan fram till en färdigställd skateramp har inte heller varit friktionsfri. Inför förra sommarens camp hade föreningen Hela Rättvik Rullar brottats intensivt med att få till stånd en betongpark, dels för att kunna locka världsstjärnorna till Rättvik och för att kunna återuppliva Eurocana summercamp, som 2016 fick lägga till ett "reunion".

Mike McGill på summercamp i Rättvik 1981.

Något försenade kom Steve Caballero och Mike McGill till den nybyggda rampen i Rättvik under förra året. Det är i dag oklart vilka som i år kommer medverka på Eurocana Summercamp Reunion i år, men man lovar svenska och amerikanska legender till strandrampen i sommar.

PROGRAMMET 2017

► Juniortävlingar flickor/pojkar upp till 15 år. 50 plus veterantävlingar. Kval lördag 8 juli kl 14. Finaler söndag 9 juli klockan 14.

LADDA HEM VÅR APP: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons