Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor klasskillnad i stormötet – Dalkurd spelade ut Helsingborg

Det var stor klasskillnad stormötet mellan Dalkurd och Helsingborg på Domnarvsvallen.
Trots en missad straffspark så lekte Dalkurd hem segen mot toppkonkurrenten och vann med hela 5–0.

Annons

Spelmässigt var det i mångt och mycket bara ett lag på planen när Dalkurd och Helsingborg drabbade samman i ett prestigefyllt, och mycket viktigt, möte på Domnarvsvallen.

Efter en lite trevande start tog Dalkurd en bit in i matchen ett stort grepp om bollinnehavet, och behöll det sedan i ett järngrepp under resten av matchen.

LÄS ÄVEN: Awad efter Dalkurds sköna uppvisning på Vallen: "Ett styrkebesked"

Hemmalaget såg ut att spela med självförtroende och lugn, och ett relativt stastiskt HIF hade svårt att hänga med i svängarna när Dalkurd drog upp bolltempot.

När Rawez Lawan tryckte in 1–0 efter ett fint anfall i den 25:e minuten var det startskottet på en målfest av sällan skådat slag.

Heradi Rashidi och Ahmed Awad firar den sistnämndes mål.

Det var dock först i andra halvlek som det exploderade ordentligt.

En halvlek som dock började med att Ricky Yarsuvat brände en straff efter att Henrik Löfkvist åkt på en tjuvsmäll av Alexander Achinioti-Jönsson, som dessutom visades ut.

Något som dock inte slog ned Yarsuvat allt för mycket och lite senare skickade Dalkurds interne skyttekung ändå in tvåan.

I och med utvisningen tog Dalkurd över tillställningen än mer och, sista halvtimmen av matchen var det spel mot ett mål.

Dalkurd utnyttjade detta på bästa sätt och utökade sin ledning tre gånger om genom i tur och ordning Ahmed Awad, Mohamed Bangura – hans första i serien – och Ammar Ahmed.

Helsingborg såg blekt ut, och hade efter full tid faktiskt inte ett enda avslut. En statistik som Dalkurd vann med 16–0.

I målprotokollet stannade det vid 5–0, en förkrossande seger för ett överlägset Dalkurd i toppmötet.

Matchfakta

Dalkurd FF–Helsingborgs IF

5–0 (1–0)

Målen: 1–0 (25) Rawez Lawan, 2–0 (74) Ricky Yarsuvat, 3–0 (81) Ahmed Awad, 4–0 (84) Mohamed Bangura, 5–0 (90) Ammar Ahmed.

Varningar, DFF: HIF:

Domare: Nermin Cisic.

Publik: 2 270.

Mer läsning

Annons