Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utvisningar sänkte Mora trots 2–0-ledning mot Växjö

Växjö tog emot Mora hemma i Vida Arena under torsdagen. Trots en stark inledning av Mora målmässigt, var Växjö det bättre laget och kunde vända och vinna. Växjö är därmed fortsatt obesegrade, medan Mora nu har fyra raka förluster.

Annons

Christian Engstrand gjorde en bra match trots fem insläppta mål. Här stoppar han Adam Brodecki.

Det var hemmalaget Växjö som satte fart direkt i den första perioden. Mora fick bara slå ifrån sig och försvara. Man lyckades också reda ut den första stormen, men inte nog med det.

Efter sju minuter stod Andrew Rowe för en fin uppåkning och hittade in till Daniel Grillfors som nöp dit ett välplacerat handledsskott.

Som om inte det räckte satte Emil Aronsson dit 2–0 i boxplay sju minuter senare.

Växjö fick inte alls igång sitt powerplay i den första perioden, men lyckades ändå reducera innan perioden var över. Dansken David Madsen gjorde målet i sin allra första SHL–match efter en fin framspelning från Linus Fröberg.

Skotten slutade 13–6 efter första 20, så om Mora haft problem med effektiviteten tidigare var det långt ifrån det som saknades i första perioden i Vida Arena.

I den andra fortsatte Växjö att ösa på, även om Mora ofta hade kontroll på smålänningarnas försök. Men så kom Adam Brodecki in med full fart in i zon, åkte runt en Mora-back och tryckte upp 2–2 i Engstrands första kryss.

Målet kom i powerplay och var det enda som de båda lagen bjöd på i mittenakten, även om Växjö fortsatte att dominera skotten. 14–4 i andra.

I början av tredje kom så också rycket målmässigt från Växjö. Emil Bejmo åkte ut för en hög klubba och dessutom skreks det på domarna efter avblåsningen. Det resulterade i två minuter för Växjö i spel fem mot tre. Dessutom resulterade det i två mål för hemmalaget.

Andrew Calof först och sedan Linus Fröberg. Det blev för tungt för Mora att försöka jobba ikapp och Växjö satte dessutom 5–2 genom Calof med drygt halva perioden spelad.

Det var spiken i kistan och i slutändan var det här en ganska komfortabel seger för smålänningarna från Växjö.

Det innebär att Växjö är fortsatt obesegrade i SHL den här säsongen, medan Mora nu har radat upp fyra raka förluster.

Matchfakta

Växjö Lakers–Mora IK 5–2 (1–2, 1–0, 3–0)

Första perioden: 0–1 (7.16) Daniel Grillfors (Andrew Rowe, David Kase) 0–2 (14.49) Emil Aronsson (Emil Bejmo, i spel fyra mot fem) 1–2 (18.48) David Madsen (Linus Fröberg, Daniel Rahimi)

Andra perioden: 2–2 (6.52) Adam Brodecki (Linus Fröberg, Ben Youds, i spel fem mot fyra)

Tredje perioden: 3–2 (1.24) Andrew Calof (Peter Andersson, Janne Pesonen, i spel fem mot tre) 4–2 (2.02) Linus Fröberg (Eric Martinsson, Ben Youds, i spel fem mot fyra) 5–2 (10.24) Andrew Calof

Skott: 42–15 (13–6, 14–4, 15–5)

Utvisningar: VL: 3x2, MIK: 6x2

Domare: Pehr Claesson, Mikael Nord

Publik: 4103

Mer läsning

Annons