Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fria entréer för kultur-elever

60 elevkulturombud från sju kommuner i Dalarna får nu möjlighet att ta del av kulturen i länet helt gratis för att stärkas i sitt nya uppdrag.

Annons

Frikorten har tagits fram i samarbete med Ung Kultur Dalarna (länskulturen), Riksteatern Dalarna, projektet Kultur Hjärta Skola och kulturinstitutioner i länet.

Eleverna får med fri entré besöka: Avesta Art (Avesta), Zornsamlingarna (Zornmuseet och Zorngården i Mora), Folkmusikens hus (Rättvik), Carl Larsson Gården (Sundborn), Meken (Smedjebacken), Mentalvårdsmuseet (Säter) samt Orsa Grönklitt (Björnparken i Orsa).

Dessutom bjuder Riksteaterföreningarna i Falun, Avesta samt Ludvika alla elevkulturombud på en fribiljett till samtliga föreställningar under hösten 2014/våren 2015.

Elevkulturombuden får också en fribiljett till Barnteaterveckan på Hildasholm i Leksand sommaren 2015 samt fri entré till Folkmusiknatta 7-8 november.

– Menar man allvar med att barn och unga ska vara med och bestämma över utbudet så förutsätter det att vi i vuxenvärlden gör så att det blir möjligt. Fria inträden är en sådan sak, säger Mattias Dristig, projektledare för Kultur Hjärta Skola.

Korten kommer delas ut till Dalarnas Elevkulturombud på Ung Kultur Dalarnas Kulturdag.

I höst är det fullsatt när 140 deltagare samlas på tisdag i Folkets hus i Falun, varav 50 är elever. Smakprov visas på musik, teater, dans, konst och filmskapande med mera. Elevkulturombuden får även chans att bestämma över det regionala kulturutbudet.

Mer läsning

Annons