Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-guldmedaljören Ronja Renheim: –"Jag har väntat på det här i sju år"

Under dagen avgjordes världens näst högsta serie för skotercross. Årets final kördes på Sveriges nationalarena: Östersunds skidstadion. I Dam Stock–avdelningen stod Ronja Renheim för en fin prestation och kunde lugnt och med stor kontroll köra hem SM-guldet.
– Det betyder jättemycket, jag har väntat på det här i sju år nu, säger en sprudlande glad Ronja minuter efter guldet var bärgat.

Annons

Ronja Renheim kunde efter en bra genomförd SM–finaldag fira in ett SM–guld. –

I en av Sveriges modernaste idrottsanläggningar hölls för andra gången någonsin en SM-final i skotercross. Tillsammans med Sverige Cup–finalen skulle Sveriges bästa skotercrossförare koras.

Med en fin säsong i ryggen och självförtroendet på topp tog sig Ronja Renheim an utmaningen om SM–guldet under lördagen. Efter att ha vunnit två av de fyra deltävlingarna inför finalen låg hon bland favoriterna till att bärga guldet.

– Jag kom in i ledningen och ledde med 11 poäng och det delades ju ut extra mycket poäng idag på finaldagen. Men jag tänkte att jag bara skulle köra mitt race, ta det lugnt och göra som jag brukar, berättar Ronja och fortsätter:

John Stenberg, Lofsdalen, vann Pro Open efter en strålande körning.

– Jag skulle tro på det och sen var ju mina placeringar (tvåa, tvåa och trea i finalheaten) bra nog så jag visste vilka jag behövde ta riskerna emot om det behövdes. Men idag behövde jag inte ta några risker alls, så det var bara att köra på säkerhet och köra så fort som jag tyckte jag behärskade.

Tidigare under säsongen har Ronja skördat stora framgångar, den bästa hittills i hennes karriär enligt henne själv. Men dagens SM–guld väger nästan tyngre än hennes tidigare prestationer under säsongen.

– Det betyder jättemycket, jag har väntat på det här nu i sju år. Det är en fantastisk känsla. Speciellt när det är som en hel serie, man vet att man har varit bra med hela tiden och inte att man haft tur bara över en dag, säger hon och tillägger:

– Jag tror att min säsong varit den bästa jag någonsin haft. Jag tog hem Nordiska mästerskapet i början av säsongen, kom tvåa i Arctic Cat Cup så jag är jättenöjd. Det känns nog som detta är det största.

I herrarnas Stock såg Mora MK:s Andreas Mårten länge ut att bli den som till slut fick fira ett SM–guld. Men efter en svag prestation i sista finalheatet där han bara mäktade med att inkassera sju poäng, fick han se sig omkörd och nedputtad från guldtronen av Balder Näs, Team Walles MK.

Noterbart är att Balder Näs vann SM-guldet utan att vinna ett enda heat.

Mer läsning

Annons