Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Indianerna värvar hem klubbikon – som marknadsansvarig: "Behövs en stark kraft"

Under lördagen presenterade Indianerna sitt senaste nyförvärv, och det är ingen förare den här gången – men väl en klubbikon. Simon Gustafsson kliver från och med nästa vecka in som marknadsansvarig.

Annons

Efter ett rörigt år som till sist slutade lyckligt, gör Indianerna nu sitt nästa drag.

Under lördagen meddelade man att man plockar in den tidigare föraren Simon Gustafsson, den här gången på marknadssidan.

– Vi tar in Simon för att utveckla klubben i rätt riktning. Simon är legend i klubben trots sina unga år, och han har ett företag som jobbar med profilering både gällande grafisk design och marknadsföringsbiten, säger Indianernas lagledare Peter Johansson till Sporten.

Gustafsson, vars far Henrik "Henka" Gustafsson körde för Indianerna i många år, la släpskon på hyllan för två år sedan och började satsa på sitt eget företagande. Nu får han alltså kombinera sin historik med Indianerna med den nya passionen.

– Simon kommer jobba med våra sponsorer och samarbetspartners, och det är ju en otroligt viktig del som vi inte hunnit med. Och där behövs en stark kraft, säger Johansson.

Gustafsson kommer utöver kontakten med nätverket av sponsorer, även sköta designen på broschyrer och hemsida. Den officiella titeln ser ut att bli marknadsansvarig.

När tog ni upp en kontakt med Simon om det här?

– Jag ställde frågan konkret efter sista matchen i år, där han var med och vikarierade lite som biträdande lagledare, och då var han jätteintresserad av att hjälpa till. Sen har vi jobbat vidare och tittat på det mer konkret, och det har tagits styrelsebeslut på att ge aktiebolaget i uppdrag att sy ihop vad Simon ska vara ansvarig för.

Under sin tid som aktiv förare körde Gustafsson för Indianerna som knatte, och även under sina tidiga år i eliten. Därefter gick han till Dackarna och Piraterna.

– Det är lättare för mig att jobba med någon som jag vet vem det är, och vet hur han fungerar. Samtidigt har han ett stort kontaktnät och en naturlig koppling hit. Alla sponsorer som är intresserade av speedway vet vem Simon är, säger Johansson.

Gustafsson kommer att kliva på sitt uppdrag redan under nästa vecka.

Mer läsning

Annons