Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Me the Tiger i Hitstafetten

– Skitkul, och lite jobbigt. När man inte får välja låt själv så får man ju lite prestationsångest.
Det tycker falubandet Me the Tiger om att tolka "The Monster" av Eminem och Rihanna i Hitstafetten. Se avsnittet här!
FLER AVSNITT:

Svenne Rubins på engelska!


The Sensitives gör punk av "Flytta på dig"


Stiko Per Larsson gör Pet Shop Boys akustiskt


Billy Opel tolkar Kent

Annons

Hitstafetten är i full gång. Nu har turen kommit till elektrotrion Me the Tiger från Falun, som blev tilldelade låten "The Monster" när Svenne Rubins skickade vidare stafettpinnen i förra avsnittet.

– Hitstafetten är lika kul att titta på som jag hade hoppats på, fast lite roligare ändå. Jag har sett alla tidigare avsnitt och tycker att alla band har presterat bra, säger Tobias Andersson i Me the Tiger.

Han var från början inte helt nöjd med den låt de fick i uppgift att tolka.

– Jag tyckte väl inte att den låten är den bästa direkt, men samtidigt är det kul att få en utmaning. Vi hade ju aldrig tagit i den låten annars, om vi inte hade varit tvungna, och nu är vi alla i bandet nöjda med det vi lyckades åstadkomma.

Me the Tiger startade som band för cirka två år sen och har lyckats bra med att göra sig ett namn i Sverige.

– Vi själva tycker att det har gått bra så här långt. Det har hela tiden hänt grejer som gjort att vi tagit oss framåt. Men vi har jobbat väldigt hårt för det också, man har ett heltidsjobb för att dra in pengar och sen har man även bandet som ett andra heltidsjobb.

De har hittills släppt ett album och tre singlar, och försöker så ofta de kan att göra världen till en lite bättre plats i deras ögon.

– Alla vi som är med i bandet är väldigt engagerade människor, och kan väl inte riktigt hålla tyst. Vi älskar musik och vi älskar att förändra världen, och då tänker vi att det är ett ypperligt läge att kombinera de två, att försöka förändra världen med vår musik, säger sångerskan Gabrilla Åström i programmet.

Bland annat har Me the Tiger gjort den officiella låten - "Heartbeats" - till senaste upplagan av Falu Pride.

För tillfället går Me the Tiger lite i väntans tider. De har spelat in ett nytt album som är redo att släppas, men de vet inte hur än.

– Just nu håller vi på att prata med diverse utländska aktörer, bland annat skivbolag. Jag kan inte säga så mycket mer än så just nu, men det känns lovande. Vi hoppas och tror att det kommer hända nåt snart, säger Tobias Andersson.

Hittills har de släppt sin musik själva, och turnérat i stora delar av Sverige, men de känner att de behöver en knuff för att nå nästa steg.

– Man kan skrika jäkligt högt själv, men det är inte säkert att det hörs nog bra ändå. Man behöver lite hjälp av andra aktörer för att hitta andra kanaler, framför allt i andra länder, där har man ju ingen koll.

Nästa spelning på hemmaplan för Me the Tiger blir under skid-VM, då de är ett av banden som ska spela på scenen Medal Plaza i samband med medaljceremonierna. Me the Tiger spelar på tisdagen den 24 februari.

I Hitstafetten väljer de att skicka vidare låten "Dom andra" av Kent till nästa veckas gäst Billy Opel.

Mer läsning