Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Vanligast att skilja sig efter tre år - Kanske gifter jag mig i år"

Annons

KRÖNIKA AV EMMA BERGSTEN

Inte helt oväntat är januari den månad då flest väljer att ansöka om skilsmässa. Min gissning är att jul och nyår krossat den sista lilla strimma av hopp om att allt blir bättre. Stressen och pressen om en glädjefylld och lugn julledighet går åt helvete och man inser att en jul till med denna människa får det att krypa i kroppen.

Nytt år - nytt liv tack.

Det sägs att var fjärde unge lever med skilda eller separerade föräldrar. Om kärleken, respekten och viljan tagit slut är en separation en nödvändighet. Att ta det beslutet kan inte vara lätt.

Läs också: Emma Bergsten: "Djur är bäst, vi människor är idioter"

Något annat som inte verkar lätt för vissa är hur man förhåller sig till sin expartner efteråt. För bara ett par dagar sen såg jag medieprofilen Calle ”ryggradslös” Schulman öppet ösa skit på sin exfru Anitha Schulman. Han menade att hon var en fara för deras gemensamma barn, och att hon hade diverse problem. Så otroligt lågt att inför tusentals läsare ge sig på sina barns mamma. Skämmes tamejfan!

Mina föräldrar lever inte tillsammans. Men ofta, faktiskt väldigt ofta, lever vi ändå som en familj. När jag och min syster åker hem till Björbo träffar vi båda samtidigt och umgås. I mars ska vi för andra gången resa tillsammans allihopa till Thailand. Ibland känns det precis som förut och jag kan nästan glömma att de inte längre är ett par.

Det har såklart inte alltid varit lätt för dem och stundtals har det känts jobbigt för alla, det sticker jag inte under stolen med. Men idag är alla sams och jag är mer än tacksam över hur nära varandra de är. Mamma brukar säga att hon och pappa ska bli tillsammans igen när vi döttrar får barn.

”De ska växa upp med en mormor och morfar som är tillsammans” säger hon. Ja, det är bara att vänta och se..

Läs också: Emma Bergsten: "Ingen vill gå på dop, folk bara låtsas"

Det är som vanligast att man skiljer sig efter tre år, klarar man bara det så är faran över, för en stund. Efter åtta år börjar det om igen, och är fara och färde. Desto yngre man är desto större risk för skilsmässa. Jag brukar säga det till min manliga vän som närmar sig fyrtio och är lite orolig för att han aldrig ska träffa kvinnan i sitt liv. Han har världens chans att träffa någon som det faktiskt kan hålla med för alltid. Vi som är lite äldre, om nu trettio plus räknas som äldre, har statistiken på vår sida. Vi har förhoppningsvis lugnat ner oss, vet vad vi vill ha, och framförallt vet vad vi inte vill ha. Vi är trötta på onödigt tjafs, drama och vill bara ha villkorslös kärlek, lugn och ro.

Kanske gifter jag mig under 2018, det vore riktigt häftigt!

Läs även: Emma Bergsten: "Du blir aldrig nummer ett för honom"

EMMA BERGSTEN

Hyllning: Bron, säsong fyra drog igång i måndags. Som jag väntat!

Sågning: Min kille ”tvingade” mig att se den dåliga filmen Deadpool. Att den filmen blev en biosuccé är det konstigaste jag hört.

Mer läsning

Annons