Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Debattsvar: (MP): Korruptionen är inte konstaterad – de åtgärder KD vill sätta in är redan vidtagna

Annons

Inrätta en åtgärdsplan mot korruption i Falu kommun” kräver Katarina Gustavsson KD i Dala-Demokraten 2017-12-19.

På grund av en visselblåsaranmälan, som knappast någon som följer med i medias rapportering kan ha missat, startades en utredning om påstådd korruption i Falun kommun. Utredningen fann inga belägg för misstankarna om korruption. Däremot fann man att reglerna om direktupphandling inte alltid följts.

En striktare kontroll av detta är nu på väg att införas i den internkontroll som infördes efter att PEAB-affären kom i dagen, vilket hände efter maktskiftet i Falun 2010-2011.

Alltså: Den korruption som Gustavsson vill ha åtgärder mot är inte konstaterad, de åtgärder Gustavsson vill sätta in är redan vidtagna.

Katarina Gustavsson har varit med på många gruppledarmöten och är väl informerad om detta. Hon är ledamot i socialnämnden och kan inte gärna ha missat att internkontrollplanen behandlas och beslutas om i varje nämnd varje år.

Hon är också ledamot i kommunstyrelsen där de kommunövergripande internkontrollplanerna behandlas. Katarina Gustavsson skriver mot bättre vetande. Varför hon gör det vet bara hon själv.

Vi andra får gissa.

Richard Holmqvist

Erik Eriksson

Kommunpolitiker (MP) i Falun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons