Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rebwar Hassan (MP): Löfven, tala klartext efter terrordådet om vilka som är "de"

Annons

Den uppblossande debatten gör mig mest ledsen. Det verkar så enkelt att vara svensk, ha och därmed alltid veta bäst. Begripa sig på kulturella motsättningar från Mellanöstern och se islams fredliga natur och att kunna förklara alltings relativitet. Att inte kunna skilja åsikter från kunskaper och dessutom göra det på ett så självklart sätt. Jag nästan avundas er!

Budskapet är att det är vi som ska ändra oss, inte islamisterna.

De politiska tjänstemän som skriver debattartiklar och författar inlägg har ett politiskt syfte när de försöker mörka, förneka eller skrämma i islamistfrågan. Det ligger ju liksom i sakens natur att väl betalda politiska tjänstemän går sina väl betalda politikers ärenden. Inget konstigt med det. Men ibland frågar jag mig själv; är hen dum på riktigt eller?

LÄS OCKSÅ: Shamm, 16: "Vi måste stå enade mot de islamistiska extremisterna"

Statsministern säger nu att "de" inte ska få segra. Att säga "de" är att göra otydliga och skrämmande krafter ännu mer konturlösa. Sådant ger bara osäkerhet och försvårar motåtgärder. Kraftfulla riktade åtgärder som jag antar kommer att genomföras riskerar därmed att spreta åt alla håll. Statsministern borde äntligen kunna tala klartext efter terrordådet den sjunde april. Om vilka som är "de". Det går inte att hoppas att kärleksbomber ska bekämpa islamistisk terror. En terror som är grundad på en ideologisk religion från medeltiden.

Statsministern borde äntligen kunna tala klartext efter terrordådet den sjunde april, skriver debattören.

Islamistiskt våld har inget med eventuella västerländska orättvisor att göra utan endast med den islamiska våldsteologin. Deras värdegrund är annan än den västerländska.

Så länge avvikelser inom islam existerar eller det finns judar, kristna, kurdiska yzidier, eller ännu värre, ateister, så har jihadister ett missionsuppdrag om att skapa fred i hela världen. På sitt mordiska sätt om så krävs.

LÄS OCKSÅ: Terrormisstänkte Akilov häktad: "Jag är skyldig"

Budskapet är att det är vi som ska ändra oss, inte islamisterna. Ansvaret läggs på oss, samhället och brottsoffren.

Ni som gjort allt för att öppna Sverige för terrorism genom öppenhet och kärlek ska nu vakna och tänka om. Varför ska människor som hyllar våldsbejakande ideologisk islam få en fristad i Sverige?

Tyvärr är det vanliga människor som invandrat från muslimska länder som kommer att få lida i sin vardag för den kulturrelativism som upphöjts till en slags religion.

Rebwar Hassan (MP)Landstingsledamot Stockholms län

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Mer läsning

Annons