Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Därför röstar män i LO-yrken på SD

Annons

Fick frågan varför män i LO-yrken röstar på SD (37 procent). Jag svarade egennytta, rasism och främlingsfientlighet.

Man kan naturligtvis hävda att folk inte vet vad de röstar på (det har sagts till mig också), men jag tror att dessa 37 procent vet mycket väl vad som står på röstsedeln.

En förklaring jag ofta hör är att orsaken till detta val är att sossarna och vänstern är för dåliga, vad är det för dumheter? Människor gör medvetna val.

LÄS OCKSÅ: Lindström (V): 1 maj ska inte präglas av hat och misstro

Jag kommer från arbetarklass, är arbetarklass och har arbetat sedan 17 års ålder i ett så kallat LO-yrke. Jag vägrar glorifiera min egen klass, den innehåller inga automatiska solidaritets- och jämlikhetsgener. Den borgerliga vänstern vill ålägga arbetarklassen vissa egenskaper, det är både fel och naivt.

Individens frihet bygger på kollektivets styrka. Något som glömts bort när varje individ ska ha en egen pinne att sitta på, skriver Leif Lindström (V).

Det här handlar om skolning/folkbildning och insikten om att individens frihet bygger på kollektivets styrka. Den strategin och budkapet har gått förlorat när varje individ ska ha sin egen spegelsal, eller en pinne att sitta på, så man kan känna sig lite bättre och se ner på andra.

LÄS OCKSÅ: Wennberg: Vad Stefan Löfvens tal säger om Socialdemokraterna

Vi måste tillsammans vårda vår historia och vårt ideologiska arv!

Leif Lindström (V), kommunalråd Borlänge

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons