Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Fram för fler kvinnor på ledarplats i Dala-Demokraten!

Annons

Bra upprop av Lina Hård om att efterlysa fler åsikter från Dalarnas kvinnor och unga.

Jag har ett ytterligare förslag. Istället för att skrota sedan 3: Bjud in dalakvinnor att skriva om politik, om feminism, om boende, om framtidsfrågor m m. Vik sidan 3 till oss och gör Dala-Demokraten till en verklig feministisk tidning!

LÄS OM VARFÖR SIDAN 3 ÄR VILANDE

Jag tror att det är lättare att få in bidrag om ni kontaktar tyckande och skrivande kvinnor (och unga) och ger oss ett konkret uppdrag att skriva. Det skulle också vara ett sätt att modernisera era ledarsidor – för när man (ibland bara i alla hast - erkänner det) ögnar igenom de sidorna och dessutom kollar "bylinebilderna" så framträder oftast några bestämda "medelålders vita män" med allvarliga poser och med stor åsikts- och språklig makt.

Göran Greider är en av DD:s ledarskribenter. Fler kvinnor behövs på ledarplats, tycker Annakari.

Så en fundering i all anspråkslöshet: Skulle inte tidningen tjäna på en mer öppen, inbjudande och feministisk profil – även på ledarsidorna? Och tänk på att kropps- och bildspråk också är ett språk!

Annakari Berglund

Svar direkt:

Kul att du gillar mitt upprop! Faktiskt så har det gett utdelning, fler kvinnor har den senaste tiden hört av sig till våra debatt- och insändarsidor vilket jag tycker är oerhört roligt. Fortsätt så, dalakvinnor!

LÄS OCKSÅ: Krönika: Har Dalarnas kvinnor åsikter?

För tydlighets skull ska sägas: sidan 3 är inte skrotad, den är bara vilande över sommaren. Det för att ledarskribenterna ska få en chans till semester. Den återupptas i höst, och fler kvinnor där är verkligen önskvärt från ledarredaktionen. Göran Greider har lovat att återkomma till dig i ett svar på ledarplats i nästa vecka, så då kan du och alla andra läsa mer om vad han tycker i frågan.

Personligen är jag för en ännu mer öppen, inbjudande och feministisk profil för min avdelning, debatt- och insändarsidorna. Feminism har ju inte med kön att göra, det handlar i stora drag om att tycka att alla människor har rätt till lika lön för lika arbete och ska ha samma rättigheter och möjligheter. Det kan nog (flertalet) kvinnor och män skriva under på.

Lina Hård, debatt- och insändarredaktör Dala-Demokraten

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons