Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Inför påverkansapp för unga i Ludvika kommun

Annons

Syftet med projektet Speak App är att minska avståndet mellan barn och unga och politiker och tjänstemän, och öka barn och ungas deltagande i den lokala beslutsprocessen. Idén till appen kommer från början från Haninge ungdomsråd, och är tänkt både som ett verktyg för att nå ut till ungdomarna i kommunen och ett påverkansverktyg för att ungdomarna ska kunna göra sina röster hörda.

Syftet med projektet Speak App är att minska avståndet mellan barn och unga och politiker och tjänstemän, och öka barn och ungas deltagande i den lokala beslutsprocessen, skriver Ken.

Appen har flera funktioner: ”E-förslag” ger dig som ung möjligheten att lägga ett förslag på något du vill ändra eller förbättra. Sprider du sedan ditt förslag på sociala medier och det lyckas samla in mer än 25 ”likes” (underskrifter), går förslaget upp till den politiska nämnd som frågan rör. I appen finns det även en kalender där allt som händer i kommunen för ungdomar, ska listas. Hit kan till exempel fritidsgårdar, föreningar, klubbar och kulturhus skicka sina evenemang så läggs de upp i lappen.

Folkkampanjen för sjukvården föreslår att en liknande app införs i Ludvika kommun!

Ken Swedenborg (ffs), Partiordförande

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons