Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Stoppa packjakten på varg

Annons

Jag hoppas att Högsta Förvaltningningsdomstolen tar upp överklagandet på den kommande licensjakten och stoppar den. Jag hoppas att de till en början inhiberar jakten till de gått igenom överklagandet och stoppar licensjakten på varg. 

Packjakt kommer att användas på varg till den kommande licensjakten. Jag hoppas att det går att stoppa vargjakten på något sätt, då det redan avlivats många vargar genom skyddsjakt och många har dött av andra anledningar.

Packjakt är djurplågeri och orsakar djur och särskilt vargvalparna onödigt lidande alltså lagbrott. Får dessa tre hundar tag på en vargvalp då sliter de den i stycken. Vargvalparna är 8-9 månader när vargjakten börjar.

Sån här jakt får inte förekomma. 

Denna jaktform vill Länsstyrelserna använda vid licensjakten på varg i vinter. Man släpper tre specialtränade hundar efter vargarna. Med de 22 vargar som nu ska jagas och de vargar som redan avlivats genom skyddsjakt eller omkommit i trafiken eller försvunnit på annat sätt blir antalet cirka 50 vargar som ska räknas bort från de 257 vargar som viltskadenämnden uppgett att det finns i Sverige.

Jag vill att alla medborgare i Sverige tar avstånd från denna jaktform och även ställer upp och försvarar vargens rätt att som toppredator finnas i vår natur.

Det är många djur som drar nytta av vad vargen lämnar efter sig. Vargen är en viktig länk i näringskedjan.

Torbjörn Eriksson, Svenska Rovdjursföreningen.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons