Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Straffa de riktiga miljöbovarna - inte oss svenskar

Annons

Med jämna mellanrum kommer miljömupparna med skrämselpropaganda om hur farligt och skadligt det är att äta rött kött, de skjuter in sig på hur farliga våra kor är för miljön genom att de "släpper sig" och sprider farliga gaser.

Hur många kor och gräsätare finns det i Sverige och hur många ute i världen? Bara i Afrika finns det miljoner gräsätare. Lägg till Asien och Sydamerika så kan vi lätt se att våra få kossor utgör en ytterst liten del av det hotet eller menar de att vi skall skjuta bort alla bufflar, gnuer och zebror ute i världen?

LÄS OCKSÅ: Debatt: Klimat inte bara en fråga om kött - produktionen av vegetabilier har också lik i lasten

Det är så typiskt att våra så kallade experter skjuter in sig på oss svenskar och på alla sätt försöker ta poänger, Ministrarna skriker högt om att Sverige skall vara ett föregångsland när det gäller miljöarbetet. Man hittar på en massa olika sätt att straffa och driva medborgarna åt ett visst håll bara för att kunna åka på stora miljömöten runt om i världen och får beröm och ryggdunkar.

Vi har bara en bråkdel av världens bilar men ska straffas hårt för att minska utsläppen, menar Kalle B.

Samma gäller ju biltrafiken i Sverige. Vi har bara en bråkdel av världens bilar men vi skall straffs hårt för att minska utsläppen i vårt land medans övriga världen inte ens lyfter på ögonbrynen: Vad gör man i till exempel Asien för att minska utsläppen i deras stora städer?Tror våra beslutsfattare att världens miljö räddas bara för att vi svenskar kör lite mindre bil eller kör bättre bilar?

LÄS OCKSÅ: Debatt: Varför pratas det inte mer kött i regeringens vårbudget?

Nej, skjut in er på de verkliga miljöbovarna som absolut inte finns i Sverige. Straffa inte oss.

Kalle B

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons