Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Synd att SVT inte vill hylla Ella Fitzgerald på 100-årsdagen

Annons

Det är mycket synd att SVT inte har några planer att visa program som hyllar den 100-åriga sångfågeln inom jazz, Ella Fitzgerald. Hon tillhör en av jazzens stora som de flesta i allmänheten känner till. Hennes bidrag till jazzens historia är betydelsefulla för musiken i stort.

LÄS OCKSÅ: Ella Fitzgerald-hyllningar och swingmusik – så blir jazzvåren i Dalarna 2017

Att SVT väljer att inte bidra till denna stora artist med att visa några program om henne gör mig besviken. Jazzen är inte lika bred i sitt utbud som den var förut, då de flesta kommersiella kanaler väljer att spela populär musik. Jazzen tillhör en viktig del av musikhistorien och jag tycker att man bör uppmärksamma Ella när hon fyller 100 nu den 25 april.

Ella Fitzgerald 1968 på väg till en filmpremiär. En dokumentär om denna jazzlegend vore på sin plats när hon i år skulle ha fyllt 100 år, tycker insändarskribenten.

LÄS OCKSÅ: Jazzklubbar, gå samman och hylla de fem giganterna

Vi har flera musiker som är välkända inom jazz som fyller 100 år i år. Här ute på landet syns inte en enda konsert som hyllar de stora jazzmusikerna, vilket är mycket trist. Därför vore det trevligt om SVT visade några program som hyllar de fem stora: Ella Fitzgerald, Thelonious Monk, Lena Horne, Dizzy Gillespie och Buddy Rich.

Andreas Ulanowsky, Rättvik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons