Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Insändare: Trafiken är en säkerhetsrisk på flera gator i Falun

Annons

Ansvariga i Falu Kommun sitter med armarna i kors medan fordonstrafiken fortsätter vara en säkerhetsrisk för alla som bor i eller gästar vårt område.

Jag pratar om Promenaden och vägsträckorna mellan Svärdsjögatan och Vallmansgatan och Bergmästaregatan mellan Svärdsjögatan och Parkgatan. Omläggningen av trafiken vid Resecentrum har ökat trycket på gatorna. Här framförs nu fordon med en hastighet som är långt över den tillåtna. Privatpersoner, taxi och företagsbilar framför sina fordon som om den vore en raksträcka på en 90-väg. Vid flertalet tillfällen har jag skrivit till Falu Kommun om denna miljö- och säkerhetsrisk utan förståelse och agerande.

LÄS MER: Insändare: Mer biltrafik i Falu centrum - men avgaserna då?

Som ordförande möter jag dagligen många som bor i området och rör sig på berörda gator. De anser att kommunens agerande är under all kritik och en flathet finns i agerandet. Inte så svårt att hålla med om. Varför måste det hända fler olyckor innan ni reflekterar, reagerar och agerar? Ni har ansvaret och sitter på lösningen men det verkar ni ha glömt ?

Promenaden i Falun är en av de sträckor där fordonstrafiken ökat, menar Jan.

Nu är det dags att ni tar ert ansvar och visar oss falubor som bor i området respekt genom att minska möjligheten att framföra fordon i de farter som görs idag. Lösningar finns, som inte kostar så mycket jämfört med lidande och kostnader för personer som råkar illa ut.

LÄS MER: Mikael Rosén (m): Biltrafik behövs för en levande handel i Falu centrum

Varför visar ni som är ansvariga i Falu Kommun ingen respekt för Greta 93, Olle 82 , alla barnfamiljer med barnvagnar och personer med rullstolar. Förtroende får ni om ni agerar, inte lutar er tillbaks och struntar i problemet, kanske något att fundera på. Därmed sätter ni miljön i fokus i vår innerstad. Som ni väl känner till ligger Falu Stad inte så bra till när det gäller luftföroreningar i Sverige.

Jan Berg

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons