Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Visa medkänsla för djuren - sluta ät dem

Gör val med hjärtat och välj bort produkter som kommer från djur, skriver insändarskribenten.

Annons

"Lyckas vi stärka vår compassion, vår medkänsla, för både oss själva och för andra så får vi ett mer hållbart samhälle". Genialiskt, tänkte jag när jag läste detta. Uttalandet var av Christina Andersson, doktorand vid Institutionen för klinisk neurovetenskap.

Medkänsla. Tänk att applicera detta på alla. Tänk att börja visa medkänsla för våra grannar på jorden, djuren, tänk var det skulle kunna ta oss till.

Sluta ät mejeriprodukter och kött och visa medkänsla med djuren, tycker insändarskribenten.

Korna som blir fråntagna sina kalvar för att vi ska ta deras mjölk, vad kan jag göra för empatisk handling där? Jag kan sluta att bruka mejeriprodukter. Alla djur, från fiskar till älgar, har känslor och kan känna lidande. Vad kan jag göra där? Jag kan sluta att äta kött. Vill verkligen hönorna vara i bur för att jag ska äta deras ägg? Nej, jag kan visa humanitet där också.

LÄS OCKSÅ: Grisar kämpar i ångest i slakteriet

Men vad ska jag då äta? Inget som kommer från någon. Idag finns många goda ersättningar till kött, mejeriprodukter, äggprodukter, godis med mera. Och dessutom finns grönsaker, frukter, bär, nötter, bönor, linser och annat gott.

Medkänsla. Det kan innebära så mycket för så många. Bara vi gör bra val så att hjärtat inte får skuld så kan vi hjälpa varandra till en finare värld för både oss och djuren.

Anna Yes Hjalmarsson, Djurens Rätt

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons