Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åke Paulsson har avlidit

Dödsfall.

Annons

Mora.

Åke Paulsson har avlidit den 21 september 2017 vid en ålder av 75 år. Han föddes den 13 mars 1942 i byn Remmen i Älvros socken. Efter avslutad skolgång och en utbildning på Ljusdals Skogsbruksskola flyttade han till Halstahammar för arbete på på Bulten Kanthal. Där började han samtidigt en civilingenjörsutbildning.

Via sitt arbete på Bulten Kanthal fick han arbeta i Pittsburgh USA åt Westinghouse i ett år.Vid mitten av 70-talet gick flytten med familjen, det vill säga fru och två barn, till Antwerpen i Belgien för arbete på Atlas Copco. Där var han verksam i fyra år och sedan kom han via Åmål, till Mora som vd vid Mora Hårdkrom,sedermera Ovako Steel som divisionschef.Efter ett par års mellanspel i Stockholm kom han tillbaka till Mora i mitten på 90-talet som vd på Morastrand AB. Där avslutade han sedan sin mycket givande yrkeskarriär.

På fritiden var resor och naturen något han gärna ägnade sig åt. Föreningslivet var en tillgång för honom och han deltog flitigt i Rotary, Odd Fellow samt i Svenska Frimurareorden.Åke Paulsson avled på Mora Lasarett torsdagen den 21 september, efter sviterna från en tidigare stroke.Åke sörjes närmast av dottern Cecilia och sonen Fredrik med familjer.

Mer läsning

Annons