Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Illusionisten Daniel Kane fick stipendium

/

I samband med revysoarén Minnenas stig i Församlingshemmet i Horndal den 2 juli, så delades det andra stipendiet till revyprofilen Stig Ernst Söderkvists minne ut. Det blev illusionisten Daniel Kane från Örebro, född och uppvuxen i Karlskoga, som fick ta emot stipendiet och en check på 20 000 kronor.

Annons

Daniel började trolla redan som 7-åring efter att ha sett reklam för en trollerilåda på tv.

Intresset för trolleri växte strakt under mellanstadiet då Daniel fick trollkarlen Mr. Polo som lärare, som varit både svensk och nordisk mästare i trolleri. Daniel har sedan han slutade gymnasiet försökt och lyckats att försörja sig som trollkarl. I dag är han en av Sveriges mest bokade trollkarlar.

Motiveringen till stipendiet löd:

En sann och hårt arbetande underhållningsentreprenör, som inte lämnar något åt slumpen i sin strävan att skapa en sann illusion. I motiveringes argument finns inga mot, bara för. Förträfflig, förbluffande, försvinnande, förtrollande.

Daniel kunde själv inte närvara vid revysoarén, på grund av jobb, men medverkade i en film där han några dagar tidigare fick ta emot stipendiet, berättade om sig själv och bjöd Horndalspubliken på några tricks.

I föreställningen Minnenas Stig som utöver stipendieutdelningen bjöd på många skratt, mycket musik och en hel del tillbakablickar på Stig Söderkvists revykarriär, så medverkade ett flertal gamla medlemmar i Horndalsrevyn. I föreställningen gästspelade också revylegenden Lasse Kjell från Uddevalla.

Mer läsning

Annons